pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Voorstellen

Wie ben ik

Mijn naam is Trees van Hout en ik woon samen met mijn partner in Zwolle. Ik ben geboren in 1961.

Van 1985 tot heden ben ik werkzaam in de jeugdzorg en jeugd ggz waar ik verschillende functies heb uitgevoerd en momenteel als systeemtherapeut werkzaam ben in de jeugd ggz.

Op deze wijze heb ik veel ervaring in het begeleiden van gezinnen, kinderen, jongeren en hun ouders.

Daarnaast ben ik docent en geef ik les in het sociaal domein bij verschillende werkgevers en hogescholen.

Door blijvend te leren heb ik me door de jaren heen ontwikkeld tot een therapeut die vanuit verschillende invalshoeken een vraag, een probleem of een klacht kan benaderen.

Ik vind dat ik op deze manier een goed palet aan vaardigheden,kennis en talent heb. Dit wil ik optimaal inzetten en uitdragen.

De praktijk 'In Beweging In Balans' is sinds 2007  in beweging en door de jaren heen heb ik me geschoold als gezins- en relatietherapeut. Hierover kunt u uitgebreid lezen op deze website.

Van 2007 tot heden werk ik als freelance docent bij het NCOI. Ik doceer trainingen en modules op HBO- en Master niveau in het socaal domein: SPH; MWD; Pedagogiek; Systeemgericht werken.

Sinds 2012 werk ik als freelance docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik heb modules voor HBO SPH, MWD en Pedagogiek voor 4e jaars studenten gedoceerd.  Daarnaast heb ik diverse workshops, themadagen en hoorcolleges voor 1ste t/m 4de jaars studenten georganiseerd. Thema's zijn: 'systeemgericht werken in de jeugdzorg', 'pleegzorg' en 'complexe scheidingen'. Intussen geef ik alweer een aantal jaren les aan de post HBO opleiding IAG: Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding. Ik verzorg een onderdeel van deze opleiding. Dit zijn drie dagen mbt het systeemgericht werken met gezinnen.

De jeugdzorg blijft mij boeien. Ik wil graag mijn kennis inzetten en overdragen die ik heb opgedaan. Ik verzorg om die reden trainingen voor professionals die werkzaam zijn in de jeugd- en welzijnssector.Trainingen voor medewerkers in de pleegzorg zijn geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ).

Ook heb ik bijeenkomsten voor (pleeg)ouders verzorgd waardoor ik in in staat ben om op een veelzijdige, creatieve en professionele wijze deze doelgroep te bedienen.

Heeft u belangstelling voor het ontwikkelen en verzorgen van een training, bijeenkomst of workshop op maat dan kunt u uiteraard ook hierover contact met mij opnemen voor informatie en voor overleg .